● Η στέψη του Καρόλου ως βασιλεύς του Ηνωμένου Βασιλείου φυσικά και είναι καλό νέο για τον Ελληνισμό – στον βαθμό που ο ανώτατος άρχων αυτής της χώρας μπορεί να επηρεάσει τις αμιγώς πολιτικές αποφάσεις και γεωστρατηγικές κατευθύνσεις.
● Ο άνθρωπος είναι Ελληνας εκ πατρός και νιώθει Ελληνας πολύ περισσότερο από ενίους λαοφιλείς ηγέτες που ψηφίζει το εκλογικό σώμα.
● Μας τίμησε στα 200χρονα από το ’21, επέβαλε να ψαλθούν βυζαντινοί ύμνοι στη στέψη του και μάλιστα την ώρα που εκείνος λάμβανε το βασιλικό ξίφος, ενώ στο κέντρο του Αβαείου του Ουέστμινστερ, όπου έγινε η στέψη, δέσποζαν οι βυζαντινές εικόνες του Χριστού και της Παναγίας.
● Επιπλέον, πρέπει να σημειωθεί και η ακόλουθη σημαντική διαφορά με τη βασιλεία της μητρός του Ελισάβετ: ο Κάρολος δεν βαρύνεται ενώπιον της ελληνικής Ιστορίας με υπογραφές και αρνήσεις απόδοσης χάριτος για τα παλικάρια της ΕΟΚΑ, που κρεμούσαν οι Βρετανοί.
● Τέλος, οπωσδήποτε πρέπει να αναφερθεί και ο άφθονος γέλωτας που προκάλεσαν σχολιασμοί αγωνιούντων φιλελεδο-σοσιαλ-αριστερο-κάτι για το κόστος των 180.000.000 ή 250.000.000 ευρώ στο οποίο υπολογίζεται πως ανήλθε το εξοδολόγιο της τελετής.
● Αφενός, τα έσοδα από τον τουρισμό και τη διαφήμιση του Ηνωμένου Βασιλείου που έφερε το παγκόσμιο ενδιαφέρον για τη στέψη υπολογίζονται σε 4 ή ακόμα και 5 δισεκατομμύρια ευρώ. Αρα, το ισοζύγιο είναι κάτι περισσότερο από θετικό.
● Αφετέρου, με τι μούτρα μιλάνε για 180.000.000 ή 250.000.000 ευρώ εκπρόσωποι κομμάτων που φέσωσαν… αυτοκρατορικά τις τράπεζες με ποσό μεγαλύτερο των 600.000.000 ευρώ;
#np2023 #pdm2882