Η εκμετάλλευση ενός αγώνα
Η 17η Νοεμβρίου είναι μία ημερομηνία που καπελώθηκε από την Αριστερά. Η φοιτητική εξέγερση του 1973 δεν ήταν υπόθεση αποκλειστικά μιας παράταξης ούτε «ανήκει» σε μια πολιτική κάστα και σε μια περιορισμένη ομάδα ανθρώπων. Πολλοί νέοι εκείνη την εποχή θέλησαν να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους για την κατάσταση στη χώρα όχι επειδή έτσι τους είπε να πράξουν ένα κόμμα, αλλά διότι αυτό ένιωθαν πως έπρεπε να κάνουν. Ωστόσο, επειδή η Ιστορία πήρε την τροπή που όλοι γνωρίζουμε και επειδή πολλοί επιδίωξαν να φιλοτεχνήσουν το προσωπικό ή παραταξιακό προφίλ τους με ανακριβείς εκδοχές γεγονότων, υπερβολές και ψέματα, τα γεγονότα του Πολυτεχνείου παρουσιάστηκαν ως μια «επανάσταση της αριστεράς» που «έριξε τη χούντα». Ανακριβή και το ένα και το άλλο.
Αφενός, μεταξύ των φοιτητών υπήρχαν και κεντρώοι και δεξιοί και, αφετέρου, λόγω των γεγονότων στο Πολυτεχνείο έπεσε η κυβέρνηση Μαρκεζίνη, η οποία αποτελούσε το ενδιάμεσο στάδιο για τη μετάβαση στη δημοκρατία που σχεδίαζε το στρατιωτικό καθεστώς, και επιβλήθηκε στην Ελλάδα η δικτατορία του ταξίαρχου Ιωαννίδη. Οι απόψεις για κάθε πτυχή της ελληνικής Ιστορίας είναι ελεύθερες, αλλά τα γεγονότα δεν μπορούν να αλλάξουν ώστε να εναρμονιστούν με τις προτιμήσεις και τις αντιλήψεις κάποιων. Αυτό που πρέπει να επισημανθεί για αυτή την επέτειο είναι ότι η Αριστερά έχει κατορθώσει να τη διασύρει, εξαντλώντας κάθε περιθώριο χυδαίας εκμετάλλευσής της. Σήμερα που έχουμε δημοκρατία -με πολλά προβλήματα, ομολογουμένως, αλλά δημοκρατία-, η Αριστερά θέλει να διατηρεί στη ζωή ένα δυσώδες καθεστώς ανομίας στα πανεπιστήμια επικαλούμενη τα γεγονότα του Πολυτεχνείου!
Η Αριστερά θέλει να επιβάλλει στην πανεπιστημιακή ζωή, με κάθε τρόπο, την άποψή της, αλλά και να προωθεί τα αρεστά σε αυτήν πρόσωπα επειδή «η χούντα δεν έπεσε το ʼ73!». Δηλαδή, οι σταλινικοί, οι μαοϊκοί, οι τροτσκιστές και άλλοι, με ακόμα πιο «εξωτικές» αριστερές επιλογές, αυτοδιαφημίζονται ως «αυθεντικοί δημοκράτες» που δικαιούνται να ασκούν βία στις σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης επειδή «έχουμε ακόμα χούντα». Επιπλέον, όταν πραγματοποιείται επιχείρηση της αστυνομίας, όπως εκείνη στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ) για να καταστείλει εγκληματικές δραστηριότητες, όπως το λαθρεμπόριο τσιγάρων, η αποθήκευση «υλικών μάχης», από τους κουκουλοφόρους κ.ά., οι της Αριστεράς εξοργίζονται και προβαίνουν σε σωρεία ανερμάτιστων και εν πολλοίς γελοίων δηλώσεων, στις οποίες παραλληλίζεται η νόμιμη και εκ του νόμου επιβαλλόμενη δράση των Σωμάτων Ασφαλείας της πατρίδας μας με την «εισβολή του τανκ στην πύλη του Πολυτεχνείου».
Φυσικά, όλο αυτό το σκηνικό απωθεί την κοινή γνώμη και προκαλεί ακριβώς τα αντίθετα συναισθήματα και εντυπώσεις απ’ όσα επιδιώκουν οι χονδρέμποροι και λιανέμποροι της αριστερής προπαγάνδας. Η εκμετάλλευση της υπόθεσης του Πολυτεχνείου δεν «πουλάει» πια…
#np2022 #pdm2882