#mazimprosta

Συμπτώσεις!

● Πέρασαν ήδη 16.000 χρόνια. Βρισκόμαστε στο έτος 18023 και ο Βόλος ξαναπλημμύρισε. Η Θεσσαλία, η Πάτρα και η βόρεια Εύβοια ταλαιπωρούνται από το φαινόμενο «Ηλίας» (ομότιμο και ομόλογο καιρικό φαινόμενο του αλήστου μνήμης «Δανιήλ»).

● Μην το θεωρείτε υπερβολή ό,τι γράφτηκε. Για να έχουν πλημμυρίσει σε τέτοιον βαθμό τόσες περιοχές, πρέπει όντως να βρισκόμαστε στο έτος 18023.

● Για τους (ευτυχώς λίγους) δύσπιστους, έως κακόπιστους, υπενθυμίζεται τι είχε πει (για την προηγούμενη νεροποντή, όχι για την τωρινή) σε εκπομπή της ΕΡΤ ο Δημήτρης Εμμανουλούδης, που είναι καθηγητής στο Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος και διευθυντής του Εργαστηρίου Ανάλυσης και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών.

● Διαβάστε προσεκτικά την άποψή του, η οποία, εντελώς συμπτωματικά, φαντάζει ακραιφνώς φιλοκυβερνητική, αλλά σίγουρα δεν είναι: «Πολλά χωριά, πρώτη φορά το λέω σήμερα, είναι χτισμένα σε λάθος περιοχή. Και σ’ αυτό δεν φταίει καμιά κυβέρνηση. Η Θεσσαλία είναι το χοτ σποτ της χώρας μας από πλευράς συγκέντρωσης νερών. […] Μην ξεχνάμε ότι ήταν θάλασσα στα χρόνια του Πλειστόκαινου.

●»Η κακοκαιρία που ενέσκηψε με τον “Ντάνιελ” και οι βροχοπτώσεις που έδωσε, τα ύψη βροχής, σύμφωνα με επεξεργασία των στατιστικών μοντέλων από τον εκλεκτό συνάδελφο και φίλο κ. Κουτσοβίνο, ο οποίος είναι καθηγητής Υδρολογίας στην Πολυτεχνική Σχολή της Ξάνθης, έχει περίοδο επαναφοράς 16.000 χρόνια! Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να περιμένουμε κάτι τέτοιο ξανά το 18023».

● Ετσι που πάνε τα πράγματα και ο χρόνος τρέχει με ταχύτητα χιλιετίας ανά ημέρα (πριν από κάνα εικοσαήμερο δεν τσαλαβουτάγαμε πάλι στα λασπόνερα;), σίγουρα δικαιούμεθα γενναιότατη σύνταξη και να μας τη δώσουν, παρακαλούμε, με όλα τα αναδρομικά.

#np2023 #pdm2882

Μοιράστε το άρθρο

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Μετάβαση στο περιεχόμενο