#mazimprosta

Πολλά τα κενά

Χθες ο Πρόεδρος της ΝΔ και πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ανακοίνωσε το κυβερνητικό του πρόγραμμα. Σε σχέση με τα όσα αναμένω να ανακοινώσει ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, σίγουρα είναι ρεαλιστικό και μετρήσιμο.

Και επειδή είναι ρεαλιστικό και μετρήσιμο θα περίμενα χθες ο πρωθυπουργός να δώσει αριθμούς και στοιχεία. Δηλαδή πόσο κοστίζει το πακέτο Μητσοτάκη ένα, και από που θα βρεθούν οι πόροι για αυτά που είπε.

Διότι ακόμη και αυτό το “μαζεμένο” πρόγραμμα, έχει πολλά κενά. Αλλά τα παραπάνω που ζητώ είναι από τα βασικά. Πόσο και από που.

Διότι όταν έχεις κτίσει ένα αφήγημα τόσον καιρό και κάθε μέρα καλείς και εγκαλείς τον ΣΥΡΙΖΑ για το ότι αυτά που υπόσχεται θα βάλουν την χώρα σε ένα νέο Μνημόνιο εσύ, αν μη τι άλλο πρέπει να είσαι σαφής και ξεκάθαρος.

Και μην μου πεί κάποιος ότι θα τα βρεί από την αναμενόμενη ανάπτυξη, διότι τότε τα όσα άκουσα χθες στον Ελληνικό Κόσμο, είναι ένα γράμμα κενό. Ανευ περιεχομένου.

Για αυτό το συντομότερο ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να βγεί στους πολίτες και να πει από που θα τα βρεί και πόσα είναι. Εστω και σε βάθος τετραετίας.

Το πρόγραμμα βέβαια έχει και πολλές μαύρες τρύπες. Ας πούμε τι θα κάνει με τον ΦΠΑ, θα τον κρατήσει εκεί;

Τι θα κάνει με τα κόκκινα δάνεια και τον τρόμο που λέγεται ελβετικό φράγκο.

Τι θα γίνει με την στήριξη της μεσαίας τάξης στην πράξη.

Τι θα γίνει με την 13η σύνταξη , τι θα γίνει με τον 13ο και 14ο μισθό στο Δημόσιο και μια σειρά από άλλα ζητήματα που οφείλει η κυβέρνηση να τα συζητήσει αν μη τι άλλο από τη στιγμή που τονίζει ότι η Ελλάδα γίνεται μια κανονική χώρα, που αναμένεται να λάβει και την επενδυτική βαθμίδα.

Για αυτά δεν άκουσα κουβέντα και θα αναμένω τις επόμενες ημέρες, τις εξηγήσεις, ή τις απαντήσεις. Οπως θέλει ο καθένας τις λέει…

#np2023 #pdm2882

Μοιράστε το άρθρο

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Μετάβαση στο περιεχόμενο