#mazimprosta

Πρόβλημα η δικαιοσύνη

Έχω πει και έχω γράψει πολλές φορές, ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας είναι η δικαιοσύνη. Παράλληλα τονίζουμε ότι για να υπάρχει δημοκρατία και προστασία του πολίτη από τα κάθε λογής συμφέροντα πρέπει να λειτουργεί σωστά η δικαιοσύνη. Και ερχόμαστε τώρα στα τελευταία περιστατικά που προκαλούν προβληματισμό στην κοινωνία και αφορούν αυτόν τον πυλώνα της αστικής μας δημοκρατίας.

Περίπτωση που αφορούσε τα funds. Σε μια δικαιοσύνη που βρίσκεται συνεχώς στο στόχαστρο γιατί καθυστερεί τις αποφάσεις της και ιδιαίτερα στη ανώτατη βαθμίδα, όπως είναι ο Αρειος Πάγος, ξαφνικά βγάζει απόφαση σε χρόνο ρεκόρ. Και όχι μόνο αυτό τη δημοσιεύει και σε χρόνο ρεκόρ.

Δεν κρίνω την ουσία της υπόθεσης που εκδίκασε και ποιους διευκόλυνε, αναφέρω απλώς τα περιστατικά.

Περίπτωση δεύτερη. Ανώτατος δικαστικός αναλαμβάνει να…ξελασπώσει το κόμμα Κασιδιάρη από τα αδιέξοδά του και να ηγηθεί ενός κόμματος που ο ιδρυτής του είναι καταδικασμένος σε πρώτο βαθμό για συμμετοχή στον ηγετικό πυρήνα εγκληματικής οργάνωσης.

Ναι το Σύνταγμα μιλά για τελεσίδικη απόφαση, ναι θα κριθεί η ιστορία από τον Αρειο Πάγο, ναι έχει το δικαίωμα να συμμετάσχει.

Αλλά ο συγκεκριμένος δικαστής που οι πληροφορίες μου λένε ότι οικογενειακώς ανήκαν στο χώρο του ΠΑΣΟΚ, τι σκέφθηκε αλήθεια και είπε το ναι.

Και τι θα σκέφτονται για τη δικαιοσύνη άνθρωποι που δικάστηκαν ή θα δικαστούν στο μέλλον, όταν σκέφτονται αυτήν την επιλογή που έκανε.

Περίπτωση τρίτη. Ανώτατος δικαστικός συγκρούεται με Υπουργό της κυβέρνησης για δίκη στην οποία εάν κάτι δεν αλλάξει θα κρίνει. Και μιλάμε για εν ενεργεία ανώτατο δικαστικό, που φέρεται να είναι πικαρισμένος από άλλη απόφαση με αποτέλεσμα να είναι στα κάγκελα τώρα.

Και αναρωτιέμαι σε αυτό το σκηνικό πως πρέπει να νιώθουν οι πολίτες, όταν ακούν ότι η Δικαιοσύνη είναι τυφλή, κουφή κλπ. Πως να μην αναρωτιέται τι πράγματι τρέχει;

Για τα κόμματα, αλλά και την κυβέρνηση εκτιμώ, ότι όλα τα χειρίστηκε λάθος. Και απόφαση πήρε αργά, και αυτό το μπάχαλο, με τις αλλαγές και μάλιστα μια ημέρα πριν κλείσει η Βουλή μόνο κακή γεύση αφήνει…

#np2023 #pdm2882

Μοιράστε το άρθρο

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Μετάβαση στο περιεχόμενο