#mazimprosta

Ευάγγελος ή Αυτοδυναμία;

Δυστυχώς η πολιτική επικαιρότητα και οι προτάσεις ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για την οικονομία, και την πρώτη κατοικία, δεν μας επέτρεψε να φωτίσουμε όσο θα άξιζε την επανεμφάνιση ενός μεγάλου “σοφού” της ελληνικής πολιτικής σκηνής.

Και αναφερόμαστε στον Ευάγγελο Βενιζέλο. Αφού είδε και έπαθε να γίνει Πρόεδρος στο κόμμα του, αφού ανέτρεψε επί της ουσίας έναν εκλεγμένο πρωθυπουργό, τον Γιώργο Παπανδρέου, αφού μας έσωσε με τον ΕΝΦΙΑ που ανακάλυψε, και μια σειρά από άλλα επιτεύγματα, δήλωσε πάλι παρών.

Μπορώ να καταλογίσω και άλλα πολλά στον Ευάγγελο Βενιζέλο, αλλά εκείνο που ποτέ δεν μπορώ να του στερήσω είναι την εικόνα που έχει για τον εαυτό του. Και κυρίως το πως μπόρεσε να είναι στο απυρόβλητο για όσα πολιτικά διέπραξε στα χρόνια της πορείας του. Για κάποιο λόγο που δεν μπορώ να εξηγήσω, είχε μια ιδιότυπη ασυλία. Και το πέτυχε αυτό χωρίς ποτέ του να γίνει πρωθυπουργός.

Και μια και είπα πρωθυπουργός, διαβάστε τι είπε στην συνέντευξη που παραχώρησε στο Mega, εάν δεν με απατά η μνήμη μου.

Είπε λοιπόν ο Βενιζέλος μεταξύ άλλων:

«Αν τα κόμματα στραφούν σε εμένα και μου ζητήσουν να είναι πρωθυπουργός
στηρίζοντας τις επιλογές μου στη Βουλή, τότε θα τους διευκολύνω. Αλλά αυτή η προσέγγιση μου φαίνεται παιδιάστικη και δεν νομίζω πως θα γίνει».

Ο άνθρωπος δεν αλλάζει. Δεν θέλει ο ίδιος, αλλά εάν τα κόμματα τον παρακαλέσουν θα επιστρέψει να μας σώσει και να διευκολύνει τα κόμματα εάν τον κάνουν πρωθυπουργό.

Τραβάτε με και ας κλαίω δηλαδή. Ειλικρινά είναι να απορείς για το μέτρο που έχει αυτός ο άνθρωπος. Και αφού θέλει να διευκολύνει τα κόμματα, γιατί δεν διευκολύνει πρώτα το δικό του που το βούλιαξε εκλογικά, κατεβαίνοντας υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ για να ανεβάσει και τα ποσοστά του, αφού θα τον έχει υποψήφιο;

Ετσι θα έκανε ένας ηγέτης, που εκτός των άλλων αγαπά τον αρχηγό του κόμματός του όπως ο ίδιος δήλωσε. Ας κατέβει υποψήφιος, ας δει την αποδοχή που έχει στην κοινωνία και ύστερα ας διευκολύνει τα κόμματα.

Κάτι τέτοιοι πάντως είναι που με κάνουν αν και υπέρμαχο των συνεργασιών, να πω ότι ας κερδίσει όποιος να είναι αυτοδύναμα. Διότι μετά από αυτά που είπε ο Βενιζέλος, το δίλλημα των εκλογών θα είναι Ευάγγελος ή Αυτοδυναμία;

#np2023 #pdm2882

Μοιράστε το άρθρο

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Μετάβαση στο περιεχόμενο