#mazimprosta

Ελληνική αλληλεγγύη

Οποιος τέτοιες στιγμές σκέφτεται την προαιώνια αντιπαλότητα με την Τουρκία είναι μικρόψυχος και ηλίθιος. Λάθος: Είναι παλιάνθρωπος!

Παρακολουθώντας το τρομακτικό που συνέβη – συμβαίνει στην Τουρκία δεν μπορεί να υπάρχει ούτε ένα ανθρώπινο ον που να μη σηκώνει τα χέρια ψηλά για να παρακαλέσει τον Υψιστο να βοηθήσει τους βασανισμένους στη γείτονα και τη Συρία.

Οποιος τέτοιες στιγμές σκέφτεται την προαιώνια «αντιπαλότητα» με την Τουρκία είναι μικρόψυχος και ηλίθιος. Λάθος: Είναι παλιάνθρωπος! Μπροστά σε αυτές τις τραγωδίες ο άνθρωπος δεν έχει ταυτότητα, εθνικότητα, παρά μόνο ανθρωπιά. Αντιλαμβάνεται ότι απέναντι στη φύση και την μήνιν της είμαστε όλοι μικροί και ίσοι.

Οι ανόητες και επικίνδυνες κραυγές που προηγήθηκαν -«θα έρθουμε ξαφνικά μια νύχτα» κ.λπ.- είναι μόνο για το καλάθι των αχρήστων και τη λήθη της μνήμης. Ο ελληνικός λαός είναι δίπλα στον τουρκικό λαό. Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει, οφείλει να είναι δίπλα στην τουρκική κυβέρνηση και να την βοηθήσει σε ό,τι χρειαστεί. Είμαι σίγουρος ότι θα το πράξει. Γιατί ανεξάρτητα από τις πολιτικές ή εθνικές διαφορές η Ελλάδα έχει αποδείξει πως στα ανθρώπινα, στα μεγάλα είναι ουσιαστικά παρούσα.

Οι γείτονες τους επόμενους μήνες θα προσπαθούν καθημερινά να μαζέψουν τα κομμάτια τους, οι άνθρωποι θα παλεύουν με τον πόνο για τον χαμό των δικών τους και ταυτόχρονα με την ανάγκη να ξαναφτιάξουν τις ζωές τους μέσα από τους τόνους των ερειπίων. Η Τουρκία θα μοχθεί να βγει από τη φρίκη και θα χρειαστεί βοήθεια σε όλα τα επίπεδα. Ο πολιτισμένος κόσμος οφείλει να σταθεί αρωγός με πράξεις, όχι με λόγια.

Η φύση «φώναξε» πως οι κυβερνήσεις μπορεί να «πλακώνονται» μεταξύ τους επειδή η μία πήρε 10 αεροπλάνα περισσότερα από την άλλη, μπορεί να χρησιμοποιούν την προαιώνια «έχθρα» για ψηφοθηρικούς λόγους, όμως όταν εκείνη αποφασίσει να χτυπήσει, όλοι είμαστε απέναντί της μικροί και ίσοι. Στη μανία του Εγκέλαδου δεν υπάρχουν άλλα «όπλα» πέρα από ένα χέρι βοήθειας που θα δώσει ο Ελληνας στον Τούρκο και ο Τούρκος στον Ελληνα.

Ο Ταγίπ Ερντογάν πρέπει να σκύψει πάνω από τον βασανισμένο τουρκικό λαό και να αφήσει στην άκρη κάθε άλλη ρητορική. Και ο Κυριάκος Μητσοτάκης οφείλει να «λησμονήσει» τις προηγούμενες προκλήσεις του Τούρκου προέδρου και να λειτουργήσει ως «σημαιοφόρος» της ελληνικής αλληλεγγύης. Αυτή την ώρα, είμαστε όλοι στο πλευρό της Τουρκίας και της Συρίας.

#np2023 #pdm2882

Μοιράστε το άρθρο

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Μετάβαση στο περιεχόμενο