#mazimprosta

Ακρίβεια

Μια απειλή, καθόλου αόρατα και κάθε άλλο παρά περαστική. Με πολυεπίπεδες αφετηρίες και ανατροφοδοτούμενη δυναμική. Κοινωνική απειλή, πολιτικό πρόβλημα, εκλογικός πονοκέφαλος.

Η ακρίβεια, ως εργαστηριακή ρύθμιση αναδιάταξης ισορροπιών στο πολιτικό σκηνικό, λόγω της ταυτοτικής έφεσής της στην οριζόντια επιρροή της ψυχολογίας της κοινωνίας. Η ανατροφοδοτούμενη φτωχοποίηση σε προσωπικό, οικογενειακό, συλλογικό επίπεδο, που λειτουργεί σωρευτικά, δεν διακρίνεται από ασυνέχεια συνεπειών, δεν κάνεις διακρίσεις αναφορικά με τα… θύματα που στοχεύει.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη εστιάζει στην υλοποίηση μέτρων ανάσχεσης. Η αποτελεσματικότητα της στρατηγικής περνάει αναπόφευκτα από τις Βρυξέλλες, και από το πόσο γενναίες θα είναι οι αποφάσεις της αργόσυρτης και απαθούς γραφειοκρατίας της πολιτικής ηγεσίας της Ευρώπης, σε μια συγκυρία καταδίκης της συστημικής Ευρώπης από τις ίδιες τις ευρωπαϊκές κοινωνίες, με φόντο τις επικείμενες ευρωεκλογές.

Η ακρίβεια, ως “τέρας”. Με θύματα, τους πολίτες-καταναλωτές. Και τις πολιτικές δυνάμεις που εμπλέκονται με την αντιμετώπισή της.

#np2024 #PDM2882

Μοιράστε το άρθρο

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Μετάβαση στο περιεχόμενο