Ο εφημέριος του Ιερού Ναού του Αγίου Αιμιλιανού στον Λόφο Σκουζέ, π. Νικόλαος Αργυρόπουλος, είπε κάτι ιδιαίτερα ενδιαφέρον για τον 53χρονο βιαστή και προαγωγό του 12χρονου κοριτσιού:
«Εμείς τον είχαμε διώξει από εδώ πριν από επτά χρόνια. Τον είχαμε αποπέμψει κι αυτόν και τη γυναίκα του. Τον είχαμε επίτροπο και πλέον δεν έχουμε καμία συνεργασία μαζί του. Ηταν άνθρωπος που του άρεσε να φαίνεται. Οποιος ερχόταν εδώ και είχε μια αναγνωρισιμότητα αμέσως τον έβγαζε φωτογραφίες, τις αναρτούσε συνεχώς στο διαδίκτυο. Είχαν μια περίεργη συμπεριφορά που δεν την αντέξαμε και σταματήσαμε κάθε επαφή».
Είναι όντως ανάρμοστο για χριστιανό να επιδιώκει να «φαίνεται», να τραβά φωτογραφίες δίπλα σε «διασήμους» και να τις αναρτά με ρυθμό πολυβόλου στο διαδίκτυο.
Η αυτοπροβολή, ο εγωισμός, η φιλαρέσκεια δεν είναι συμπεριφορές που συνάδουν με την πίστη μας – πολλώ δε μάλλον όταν εκδηλώνονται εντός ιερών ναών κι έπειτα αναρτώνται στο διαδίκτυο για να πείσουν τους άλλους για το πόσο «πιστός» είναι ο αυτοπροβαλλόμενος εγωιστής.
Γενικά υπάρχει κάτι πολύ νοσηρό πίσω από το κρέμασμα σε ψηφιακά «τσιγκέλια» ιδιωτικών στιγμών αναψυχής, προσευχής, περισυλλογής ή θλίψης. Λες και το βίωμα δεν προέκυψε από μόνο του, αλλά «στήθηκε» για να το «καμαρώσει» το κοινό.
Όντως, όποιος έχει τέτοιες τάσεις και τις εκδηλώνει στην καθημερινότητά του είναι ύποπτος για πολλά και δέον είναι οι υπόλοιποι να τον αποφεύγουν.
Οι άνθρωποι με ισχυρό χαρακτήρα, με σταθερές απόψεις και υγιή νοοτροπία δεν είναι ψώνια, ούτε προσπαθούν να «κλέψουν» τα φώτα της δημοσιότητας που πέφτουν πάνω σε διασήμους.
Ούτως ή άλλως, ο εγωισμός είναι μια απολύτως εωσφορική αμαρτία, από την οποία εκπηγάζουν πολλά κακά.
Και κάτι για το τέλος, όχι ζοφερό όσο η δράση του 53χρονου, αλλά σχεδόν ευτράπελο: Βραβείο γλοιώδους, υποκριτικής και εμετικής συμπεριφοράς αξίζει και σε κάθε «ερωτευμένο» ζευγάρι, που «ζουζουνιάζεται» υποκριτικότατα στο διαδίκτυο και προσποιείται έρωτα βαθύ κι ανεπανάληπτο για να τον δουν οι άλλοι.
#np2022 #pdm2882