#mazimprosta

Πωλητές… όπλων

● Χθες ανακοινώθηκε ότι η Ελλάς υπέγραψε την επιστολή αποδοχής προς την αμερικανική πλευρά για την προμήθεια των μαχητικών αεροσκαφών F-35. Και ξέρετε τι θα γίνει μόλις (κάποτε) τα αγοράσουμε;

● Η Τουρκία θα ξανακάνει παραβιάσεις, προκλήσεις και ευθείες αμφισβητήσεις των κυριαρχικών δικαιωμάτων μας και εμείς θα δηλώσουμε γενναία ότι τηρούμε ψύχραιμη στάση, θα στείλουμε e-mail στο ΝΑΤΟ και στην Ε.Ε. με τα οποία θα ζητάμε από τους ξένους να συνετίσουν αυτούς που δεν συνετίζουμε εμείς, και ο πρωθυπουργός, που θα κυβερνά τότε (μια και ο Κυριάκος δεν φαίνεται πλέον να φτουράει πολύ), θα πει ότι η τουρκική στάση δεν ευνοεί την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας.

● Αυτό πρέπει να το διευκρινίζουμε πάντοτε: Οι αγορές οπλικών συστημάτων δεν γίνονται για να αντιμετωπίσουμε τον εχθρό, που στανταράκι είναι και η Τουρκία, αλλά για να ικανοποιήσει η εκάστοτε ηγεσία τον κάθε πωλητή όπλων, που παρουσιάζεται σαν φίλος.

● Οι αγορές γίνονται με λεφτά του λαού για την παραμονή στην εξουσία της «παρεούλας», που κάνει τις παραγγελίες. Δεν θωρακίζουν καμία χώρα οι εθνοσωτήρες. Την υπουργική και την πρωθυπουργική πολυθρόνα και τη βουλευτική έδρα τους πακτώνουν στην… έδρα τους.

● Η έκκληση του προέδρου της κοινότητας Θήρας Πάνου Καβαλάρη στους Σαντορινιούς, να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους, επειδή θα έρχονταν πολλοί τουρίστες στο νησί, έχει αφήσει εποχή.

● Ενα από τα πιο πετυχημένα εικαστικά που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο για τη μνημειώδη πρωτοβουλία του τοπικού άρχοντα είναι αυτή στην οποία εμφανίζει τους Σαντορινιούς να… κρύβονται σε κάτι που δείχνει να είναι καταφύγιο ή κατακόμβη!

● Θα μπορούσαν, πάντως, στο εικαστικό να προσθέσουν και μια συσκευή τηλεόρασης, που θα είναι ανοιχτή και συντονισμένη με τον Σκάι, εις τον οποίον θα ρητορεύει ο Πορτοσάλτε.

#np2024 #PDM2882

Μοιράστε το άρθρο

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Μετάβαση στο περιεχόμενο