#mazimprosta

Χωρίς τον Ζελένσκι…

Χωρίς τον Ζελένσκι… Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Κέβιν ΜακΚάρθι κατάφερε να οδηγήσει σε συμβιβασμό τις αντιμαχόμενες πλευρές του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, το σχέδιο προσωρινής χρηματοδότησης του κράτους εγκρίθηκε και από τη Γερουσία, ο Τζο Μπάιντεν το υπέγραψε αυτόματα και… η ζωή συνεχίζεται.

Το λουκέτο της αμερικανικής κυβέρνησης απετράπη προσωρινά, καθώς τα δυο Σώματα του Κογκρέσου θα χρειαστεί να αντιμετωπίσουν εκ νέου το πρόβλημα εντός του Νοεμβρίου, για να καταστεί ωστόσο εφικτός ο συμβιβασμός, απαιτήθηκε η… θυσία της Ουκρανίας.

Η συνέχιση της χρηματοδότησης της Ουκρανίας εξαιρέθηκε από το κείμενο συμφωνίας, καθώς ένα μεγάλο μέρος των Ρεπουμπλικανών και αρκετοί Δημοκρατικοί αντιδρούν έντονα, και ο Τζο Μπάιντεν κάλεσε τον Κέβιν ΜακΚάρθι να προωθήσει τη χρηματοδότηση του Κιέβου… με την πρώτη ευκαιρία.

Η σημειολογία της απόφασης, αυταπόδεικτη. Το βαρύ κλίμα και ο κοινωνικός διχασμός στις ΗΠΑ για τη συνέχιση της στήριξης του καθεστώτος Ζελένσκι, διαμορφώνουν καινούρια δεδομένα στην ουκρανική κρίση.

#np2023 #PDM2882

Μοιράστε το άρθρο

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Μετάβαση στο περιεχόμενο