#mazimprosta

Τραμπ: Δέχτηκα μια σφαίρα για τη Δημοκρατία

Η προεκλογική συγκέντρωση των Ρεπουμπλικανών στο Μίσιγκαν θύμιζε… Τέξας. Υπό την έννοια ότι η συντηρητική Πολιτεία του Νότου, εκεί όπου δολοφονήθηκε (στο Ντάλας) ο Τζακ Κένεντι, είναι το πλέον εμβληματικό “κάστρο” των Ρεπουμπλικανών.

Το Μίσιγκαν, από την άλλη, ψηφίζει παραδοσιακά Δημοκρατικούς. Και μαζί με το Ουισκόνσιν και την Πενσιλβάβια, συγκροτούν το λεγόμενο “Γαλάζιο Τείχος” των Μεσοδυτικών Πολιτειών, που επιτρέπουν στο Δημοκρατικό Κόμμα να διατηρεί προβάδισμα στο Κολλέγιο των Εκλεκτόρων, όταν οι πολιτικές συνθήκες στις ΗΠΑ το επιβάλλουν.

Το Μίσιγκαν, το Ουισκόνσιν και η Πενσιλβάνια “έπεσαν” το 2016. Τιμώρησαν τη Χίλαρι Κλίντον και ανέτρεψαν τις προβλέψεις, χαρίζοντας στον Ντόναλντ Τραμπ την πλειοψηφία στο Κολλέγιο των Εκλεκτόρων, και μαζί την Προεδρία των ΗΠΑ.

Οι δημοσκοπήσεις των τελευταίων μηνών δείχνουν ότι οι Ρεπουμπλικανοί έχουν “κλειδώσει” την Πενσιλβάνια, και διατηρούν οριακό προβάδισμα στο Μίσιγκαν και στο Ουισκόνσιν. Τους αρκεί να “πέσει” η μια Πολιτεία, συνδυαστικά με την άλωση της Πενσιλβάνια, ώστε ο Ντόναλντ Τραμπ να ξεπεράσει τον “μαγικό” αριθμό των 270 εκλεκτόρων, και να γίνει ο 47ος Πρόεδρος των ΗΠΑ.

Στο Μίσιγκαν, ο Ντόναλντ Τραμπ έκανε την πρώτη εμφάνισή του σε προεκλογική εκστρατεία, μετά την απόπειρα δολοφονίας του στην Πενσιλβάνια. Με τον υποψήφιο Αντιπρόεδρο Τζέι Ντι Βανς στο πλευρό του. Και μια εντυπωσιακή υποδοχή, με τον κόσμο να είναι περισσότερος από την αντίστοιχη προεκλογική συγκέντρωση του 2016.

“Λένε ότι είμαι απειλή για τη Δημοκρατία. Την προηγούμενη εβδομάδα δέχτηκα μια σφαίρα για τη Δημοκρατία”, είπε ο Ντόναλντ Τραμπ, εν μέσω αποθέωσης.

Οι Ρεπουμπλικανοί βρήκαν την… ατάκα των εκλογών. Και οι Δημοκρατικοί ψάχνονται.

#np2024 #PDM2882

Μοιράστε το άρθρο

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Μετάβαση στο περιεχόμενο