#mazimprosta

Τη βλέπετε τη παγκόσμια κρίση που έρχεται;

Οι ανίδεοι και οι ενσωματωμένοι, οι πρόθυμοι και οι βουλιμικοί, οι ασπόνδυλοι και οι μεταφερόμενοι τυχοδιώκτες. Πολλοί είναι βέβαια. Πάρα πολλοί και μολύνουν με την τοξική παρουσία τους τον δημόσιο βίο.

Αν εξαιρέσει κανείς όλους αυτούς τους θλιβερούς, από τους οποίους θα ακούσετε παραμυθάκια με… σανό, ανάλογα με τον ιδιοτελή σκοπό που υπηρετεί ο καθένας, οι υπόλοιποι, όλοι εμείς οι κανονικοί άνθρωποι, βλέπουμε τα χειρότερα που ακολουθούν.

Μια νέα παγκόσμια κρίση, που έρχεται να… αποτελειώσει κοινωνίες σαν τη δική μας, καθώς δεν προλάβαμε να σηκώσουμε κεφάλι από την προηγούμενη οικονομική κρίση και την ακραία φτωχοποίηση της εθνικής τραγωδίας των Μνημονίων, το μοντέλο οικονομικής ανάπτυξης δεν άλλαξε, και οι περαιτέρω αντοχές της κοινωνίας μας έχουν συρρικνωθεί.

Η Τζάνετ Γιέλεν το… ψιθυρίζει, στη σκιά των πολυεπίπεδων συνεπειών της ουκρανικής κρίσης, ο Τζο Μπάιντεν… βρίσκει τοίχο, στο παζάρι με τους Ρεπουμπλικανούς για το όριο χρέους της αμερικανικής οικονομίας, η οποία φλερτάρει με την ύφεση, όπως και η οικονομία της ευρωζώνης, στο Νταβός… αλληλοθαυμάστηκαν, και ο Ζελένσκι ζητά περισσότερα όπλα.

Η ανθρωπότητα στα χέρια… παρατράγουδων. Βοήθειά μας…

#np2023 #pdm2882

Μοιράστε το άρθρο

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Μετάβαση στο περιεχόμενο