#mazimprosta

Τίποτα δεν άλλαξε…

Κυβερνητικό ψυχογράφημα

Πέρασαν σχεδόν 4 χρόνια από τότε που η αποχή του λαού απ’ τις κάλπες το 2019, έβγαλε κυβέρνηση.

Τι άλλαξε προς το καλύτερο; Τίποτα! Απεναντίας  τίποτα δεν έμεινε όρθιο.

Για άλλη μια φορά εξαιτίας των εντεταλμένων αυτόκλητων σωτήρων μας που χρόνια τώρα αποτελούν τους εκλεγμένους δυνάστες, οδηγούν τη χώρα στο γκρεμό με μαθηματική ακρίβεια. Τα σκάνδαλα τόσα που δεν προλαβαίνουμε να αντιληφθούμε καλά καλά τι έγινε κ ένα νεο ξεπηδά ως δια μαγείας  ώστε να ξεχάσουμε το προηγούμενο. Ο λαός σαν υπνωτισμένος ακολουθεί  τα τεκταινόμενα ανήμπορος να  αντιδράσει,  βυθισμένος στις έγνοιες που οι κυβερνώντες τόσο  τεχνηέντως τον έχουν ρίξει. Κόμματα φυτρώνουν σαν γενετικός τροποποιημένα φαγητά, σαν σπόρια που διαφημίζονται ως θρεπτικά για την υγεία, που υποκρύπτουν όμως τον πραγματικό τους εαυτό. Η αυθεντικότητα κ η γνησιότητα της αγάπης προς το έθνος την ορθοδοξία κ την οικογένεια έγιναν μόδα που αποσκοπεί να συμπαρασύρει στο διάβα της  κάθε τι το άξιο, το καθαρό, το ανιδιοτελές. Η διχόνοια έγινε για άλλη μια φορά κινητήριος δύναμη ώστε το σύστημα να εγκαθιδρύει τα νέα του μέτρα. Έχει χαθεί κάθε μέτρο. Τα σεξουαλικά σκάνδαλα Γεωργιάδη, Λιγνάδη, Μίχου, οι ατέλειωτες μάχες μεταξύ εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων όπου τα ΜΜΕ όξυναν κάθε λεπτό, ήταν οι έντονες πινελιές στον καμβά της «νέας» θητείας της ΝΔ.

Η εξαθλίωση του λαού καθημερινά, δικαιολογείται από τους παραμυθάδες της κυβέρνησης αναλόγως με το επικρατέστερο αφήγημα της εποχής. Βιώνουμε την ακριβότερη βενζίνη, την ακριβότερη κιλοβατώρα στην Ευρώπη με δικαιολογία τον πόλεμο στην Ουκρανία. Η εγκληματικότητα στα ύψη και σε όλα αυτά έρχονται να προστεθούν τα οικονομικά σκάνδαλα Πατση και Καϊλή με το τελευταίο να έχει διεθνή αναγνωρισιμότητα. Με την ενορχήστρωση των υποκλοπών απ το Μαξίμου, να συνθέτει το όλο σκηνικό μιας χώρας χωρίς έλεγχο,  που έχει βάλει πλώρη στον γκρεμό. Φυσικά όλα αυτά πηγάζουν απ’ την κυβερνητική αναλγησία και ιδιοτέλεια. Τι μας άφησε η ειλικρινώς ακατανόμαστη αυτή κυβέρνηση των «αρίστων»;

Μπορούμε να ξεχάσουμε τις φωτιές; Όπου σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών κάηκαν περισσότερα από 460.000 στρέμματα στη Βόρεια Εύβοια κ δεν είχε ακόμα κατασβηστεί η ανεξέλεγκτη φωτιά με τις συνεχείς αναζωπυρώσεις. Τις ίδιες μέρες που αντιμετωπίζαμε πολλές εστίες “τυχαίες πάλι” στην Αττική, όπως στην περιοχή της Βαρυμπόμπης όπου σύμφωνα με έρευνα κάηκε επίσημα το 16% των δασών της Αττικής. Πραγματογνώμονας σε έκθεσή του «έδειξε» ότι η φωτιά προκλήθηκε από δίκτυο ηλεκτροδότησης, ενώ έκανε σαφή λόγο για μια σωρεία κυβερνητικών και επιχειρησιακών λαθών των αρμόδιων οργάνων. Να θυμηθούμε τους συμπολίτες μας που απανθρακώθηκαν λόγω αδιαφορίας της πολιτείας; Όπως ο 65 χρονος άπορος  που ζούσε σε ένα “σπίτι” υπό άθλιες συνθήκες και τυλίχτηκε στις φλόγες κ πόσοι άλλοι που στα χρόνια μας έχουν μαγκάλια για να μπορέσουν να επιβιώσουν, που κάηκαν ζωντανοί στις περιοχές Μεταξουργείο, στη Κομοτηνή, ή στα Καλύβια παραμονές Χριστουγέννων του 2020. Θα ξεχάσουμε την 63χρονη στην Κέρκυρα όπου έφυγε από κρυοπληξία;

 

Θα ξεχάσουμε την τιμωρητική αυτή κυβέρνηση που δήθεν κόπτεται για την υγεία μας κ ως χώρα πρωτοστατήσαμε στους θανάτους από covid19; Ξεχάσαμε μήπως τον δείκτη Οξφόρδης που δημοσίευσε ότι η Ελλάδα εφαρμόζει ένα από τα σκληρότερα lockdown στην υφήλιο βγαίνοντας 2η στον σχετικό κατάλογο στις 15 Μαρτίου 2021; Ενώ ανεξάρτητες έρευνες ακόμα κ ο ίδιος ο ΠΟΥ ανέφερε τον εγκλεισμό ως ύστατη λύση και επι πρωθυπουργίας Μητσοτάκη εφαρμόστηκε ως η μοναδική λύση. Στο ζοφερό κλίμα που βιώσαμε πάντα για το «καλό» μας, άνοιξαν στόματα κατόπιν εορτής ως είθισται. Πρώτα με την μελέτη Τσιόδρα Λύτρα κ έπειτα με τη νέα μελέτη Λύτρα που έδειξε ότι πέθανε το 97,7% των διασωληνωμένων που έμειναν εκτός ΜΕΘ. Ναι για τις ίδιες ΜΕΘ που ο κος Κικίλιας κ αργότερα ο τωρινός Υπουργός «Υγείας» κος Πλεύρης καυχιόντουσαν για την πληρότητά τους. Ενώ καθημερινώς και αδιαλείπτως είχαμε τις ανακοινώσεις νεκρών κ νοσούντων σαν τρανζίστορ στην κατοχή, από φυτεμένους πανελίστες «επιστήμονες» που ξύπνησαν αυθεντίες.

Συνεχίζοντας, επίσημο έγγραφο του ΕΟΔΥ έδειξε ότι πάνω από 16.000 ασθενείς πέθαναν εκτός ΜΕΘ εν μέσω πανδημίας όντας διασωληνωμένοι σε κοινούς θαλάμους ή ακόμα χειρότερα σε διαδρόμους για πάνω από 5 μέρες μεχρι που κατέληγαν. Να μην αναφερθεί δε, ότι για ακόμη μια φορά η Ελλάδα βρέθηκε πρώτη στο ποσοστό ανεργίας στην ΕΕ με 12,2% (τιμές που αφορούν μόνο το καλοκαίρι του 2022); Η αποτυχία της κυβέρνησης έχει πιάσει όλα τα πεδία. Πρόσφατα παρουσιάζονται ελλείψεις σε 500 φαρμακευτικά σκευάσματα. Στερεύει η αγορά από παυσίπονα, αντιβιοτικά μέχρι και σε φάρμακα για καρδιοπαθείς και καρκινοπαθείς. Σε απόγνωση οι ασθενείς κ οι φαρμακοποιοί αλλά φαίνεται αυτά είναι ψιλά γράμματα για τον ένοικο του Μαξίμου και την συντεχνία του. Ποια κυβέρνηση που πραγματικά ενδιαφέρεται για το καλό του λαού της, αυξάνει τις τιμές στα είδη πρώτης ανάγκης; Έως και 50% οι αυξήσεις που είδαμε στα τρόφιμα κάτι που καθιστά τα σουπερ μαρκετ απλησίαστα.

Σύμφωνα με την eurostat τα στοιχεία δείχνουν ότι σε αρκετές περιπτώσεις οι τιμές των τροφίμων αυξήθηκαν στην Ελλάδα με υψηλότερο ρυθμό σε σύγκριση με τον μέσο ρυθμό αύξησης στην ΕΕ. Οι φτηνές παροδικές λύσεις όπως τα κάθε είδους pass όπου αναγκάζουν τους πολίτες να «ζητιανεύουν» σε πλατφόρμες τα συνταγματικώς κατοχυρωμένα δικαιώματά τους, μόνο θλίψη προκαλεί αλλά ταυτόχρονα μαρτυρά ότι αν και 2023 τα ίδια ζούσε ο λαός επι κατοχής. Ποιος θα το φανταζόταν ότι θα χρειαζόμασταν κουπόνι για σίτιση. «Προοδεύσαμε» κύριοι και κυρίες, τώρα η αίτηση για το «κουπόνι» είναι στο κινητό μας…

Πως να μην γίνει αναφορά στην αήθη αυτή κυβέρνηση, όπου με απευθείας αναθέσεις μεγάλων έργων σε ημετέρους αυτής, καταφέρνει και τους βολεύει ενισχύοντας όλο και περισσότερο την αναξιοπιστία και την αναξιοκρατία που χαρακτηρίζει τις βασικές λειτουργικές δομές της χώρας.

 

Αρνητική ήταν επίσης η πορεία της αγοράς εργασίας τον περασμένο Νοέμβριο καθώς σύμφωνα με το σύστημα «Εργάνη» τον συγκεκριμένο μήνα χάθηκαν 83.627 θέσεις εργασίας που αποτελεί αριθμό ρεκόρ. Ήταν η χειρότερη επίδοση της τελευταίας 20ετίας γεγονός που γίνεται ακόμη χειρότερο αν συνυπολογίσει κανείς ότι η χρονιά που μας πέρασε (2022) ήταν απαλλαγμένη από τα οικονομικά και όχι μόνο προβλήματα και τους περιορισμούς που υπήρχαν το 2021, λόγω πανδημίας.

Πως να μην αναφέρουμε επίσης την κυβερνητική ανοχή όταν ψυχικά διαταραγμένα άτομα όπως drag queens διαβάζουν παραμύθια σε μικρά παιδιά εκμαυλίζοντας υποβολιμαία  με την παρουσία τους, τα μικρά και ανυπεράσπιστα παιδιά.

Τέλος ιδιαίτερη μνεία οφείλουμε να δώσουμε στους πρωταγωνιστές αυτού του χάους αναφέροντας αυτούς που είναι πιο «συμπαθείς» στο ευρύ κοινό.

Ξεκινώντας απ’ τον υπουργό μετανάστευσης και ασύλου κ. Μηταράκη όπου σαν τροχονόμος του Αιγαίου άφησε να εισβάλλουν στη χώρα μας και να λαμβάνουν άσυλο αυτοί που θα μας «λύσουν» το δημογραφικό. Ανήλικοι μουστακαλήδες στρατεύσιμης ηλικίας και πάνω, εισέρχονται λαθραία και γονατίζουν οικονομικά τη χώρα μας, μιας και οι ΜΚΟ που τους μανατζάρουν, διεκδικούν για εκείνους κάθε επίδομα που απορρέει απ την φοροεισπρακτική αφαίμαξη των Ελλήνων.

Ο υπουργός υγείας κος Πλεύρης όπου η εμμονή του να μην επαναφέρει τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς (πρώην ήρωες με τα λεγόμενα της κυβέρνησης το 2020) καταντά παθολογικής φύσεως. Μιας και συνεχίζει να πηγαίνει κόντρα ακόμα και στην απόφαση του ΣτΕ όπου έστω και καθυστερημένα δικαιώνει τους αγώνες των υγειονομικών, αλλά εκείνος ποιείν την νήσσαν.

Ο υπουργός «ανάπτυξης» κος Άδωνις όπου έχει μεταφέρει τις αρμοδιότητες της καρέκλας του στα πάνελ διαφόρων εκπομπών, άρχισε τα λούμπεν βίντεο με τις τιμές των προϊόντων ώστε να μας αποδείξει πως όλα πάνε καλά. Αλήθεια αφού πάνε όλα τόσο τέλεια, γιατί χρειαζόμαστε τα επιδόματα για ένα πιάτο φαί και για να ζεσταθούμε;

 

Η αναπληρώτρια υπουργός υγείας κα Μίνα Γκάγκα όπου παραδέχθηκε δημόσια αυτό που φωνάζαμε απ την αρχη των εγκλεισμών όλοι οι μη «στρατευμένοι» ψυχολόγοι και όχι μόνο, ότι τα lockdown και τα σκληρά μέτρα προκάλεσαν ψυχικά τραύματα στα παιδιά. Το 2021 υπήρξε ραγδαία αύξηση στα αντικαταθλιπτικά και αγχολυτικά γεγονός που υποδεικνύει την αφόρητη πίεση που βίωσαν πολλοί συμπολίτες μας (τα στοιχειά δείχνουν αύξηση και για το 2022).

Ο υπουργός προστασίας (όχι πάντως του νομοταγή) πολίτη, κος Θεοδωρικάκος όντας στην ασφάλεια του θώκου του, δείχνει πως αδυνατεί να κατανοήσει ότι ένας ποινικός κώδικας θα έπρεπε να είναι τόσο αυστηρός όσο το έγκλημα που διαπράττεται λειτουργώντας ως τροχοπέδη επιπολασμού του εκάστοτε εγκλήματος. Ατέλειωτοι βιασμοί, ληστείες και κάθε λογής έγκλημα είναι σχεδόν η καθημερινότητα μας, με ιδιαίτερη αύξηση να έχουν τα σεξουαλικά εγκλήματα στις νεαρές ηλικίες κάτι που καταδεικνύει ότι έχει χαθεί κάθε μέτρο στους πυλώνες της κοινωνίας μας.

Κλείνοντας δεν θα ήταν δόκιμο να αφήσουμε εκτός, τον ενορχηστρωτή της εξαθλίωσης μας, τον υπέρμαχο του πολυπολιτισμού, τον αντινατιβιστή και κρατικοδίαιτο άεργο νεποτιστή  πρωθυπουργό της χώρας, κ. Μητσοτάκη. Πόσα από αυτά που υποσχόταν προεκλογικά, έπραξε κυβερνώντας; Η προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών που προεκλογικά την “αντιμαχόταν” ως επιζήμια και δεσμευόταν για άσκηση βέτο στην ένταξη των Σκοπίων στην ΕΕ κ στο ΝΑΤΟ τελικά όχι μόνο είδαμε να την τηρεί απαρέγκλιτα ενώ αυτή έχει παραβιαστεί πολλάκις από τους γείτονες όπως έχει καταγγείλει στη βουλή ο Πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ Κυριάκος Βελόπουλος, αλλά απεναντίας είδαμε να συγχαίρει τον ψευτομακεδόνα  πρώην Πρωθυπουργό των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ για τη διαδικασία ένταξής του τεχνητού αυτού κράτους στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ.

Θα ξεχάσουμε ότι την ώρα που ο λαός δεν είχε (και ακόμα δεν έχει) ένα πιάτο φαί, την ώρα που μας είχε κλειδαμπαρώσει με το «μένουμε σπίτι» και χρησιμοποιούσε την αστυνομία ως δεσμοφύλακες στο lockdown, την ίδια εκείνη ώρα που έβαζαν λουκέτο χιλιάδες επιχειρήσεις, εκείνος μοίραζε απλόχερα πάνω από 200εκ ευρώ στους τηλεπροπαγανδιστές των ΜΜΕ για να μας «ενημερώνουν» και να «λιβανίζουν» το κυβερνητικό έργο.

Αν λοιπόν αισθανόμαστε ότι η Οργουελική αυτή διακυβέρνηση της χώρας, μας αντιπροσωπεύει τότε ας γυρίσουμε πλευρό, αν όμως θέλουμε το καλύτερο για τη χώρα μας και για το μέλλον των παιδιών μας, καλό είναι στις επερχόμενες εκλογές να το έχουμε αυτό στο νου μας.

Καιρός η ΝΔ να διαβεί το τελευταίο της μίλι…

Το “μπλε” μίλι…

#np2023 #pdm2882

Μοιράστε το άρθρο

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Μετάβαση στο περιεχόμενο