#mazimprosta

Σε κώμα το ΥΠΕΞ, επιτρέπει σε όλους να δείχνουν μεγαλύτερο μπόι σε βάρος μας

Η αφωνία της ελληνικής κυβέρνησης απέναντι στις αυξανόμενες προκλήσεις από την Τουρκία, τα Σκόπια και την Αλβανία μοιάζει τουλάχιστον περίεργη. Είτε το Μαξίμου έχει πέσει σε κώμα είτε όχι, είναι η πρώτη φορά στην Ιστορία του ελληνικού κράτους που η κυβέρνηση δεν μπαίνει καν στον κόπο όχι να υπερασπιστεί τη χώρα, αλλά ούτε καν να προβεί σε μια επίσημη αντίδραση για τα μάτια του κόσμου στις κατά συρροήν επιθέσεις από γειτονικές χώρες.

Η Τουρκία, τα Σκόπια και η Αλβανία καταφέρνουν να δείχνουν μεγαλύτερο μπόι με τις ενέργειες εναντίον μας, ακριβώς επειδή ο Μητσοτάκης και το υπουργείο Εξωτερικών του Γεραπετρίτη ακολουθούν ενοχικά τον δρόμο μιας ύποπτης σιωπής. Το ερώτημα είναι τι κρύβεται πίσω απ’ αυτήν την αναισθησία, όταν, αντίθετα, κάνουν τα πάντα για να υπερασπιστούν άλλες χώρες, όπως η… Ουκρανία.

Προχθές ο Σκοπιανός πρωθυπουργός, υπολογίζοντας -δυστυχώς σωστά- ότι η Αθήνα θα το καταπιεί κι αυτό, οργίασε σε βάρος της Ελλάδας. Σε ομιλία του σε εκδήλωση για τα 121 χρόνια από την εξέγερση του Ιλιντεν, ο Χρίστιαν Μίτσκοσκι αποκάλεσε τη χώρα του «Μακεδονία» και όχι «Βόρεια Μακεδονία», όπως προβλέπεται από τη Συμφωνία των Πρεσπών.

«Το “Ο αγώνας συνεχίζεται” είναι κάτι περισσότερο από ένα σύνθημα. Με αυτό το μήνυμα τιμούμε την εξέγερση του Ιλιντεν και αναλογιζόμαστε την ευθύνη μας για τη συνέχιση του αγώνα μας για να γίνει καλύτερη και δικαιότερη χώρα. Ας είναι αιώνια η μνήμη της εξέγερσης του Ιλιντεν. Ο Θεός να ευλογεί τη “Μακεδονία”» δήλωσε.

Μετά φωτογραφήθηκε και με τη σημαία με τον Ηλιο της Βεργίνας, σύμβολο του οποίου η χρήση απαγορεύεται μετά τις «Πρέσπες».

Οι εκδηλώσεις ήταν ακόμα μία επίδειξη αλυτρωτισμού που καλλιεργεί το κυβερνών κόμμα: «Το Ιλιντεν συμβολίζει το πείσμα και τον αιώνιο αγώνα για ελευθερία και δικαιοσύνη, μεταφρασμένο τώρα σε φιλοδοξία και μάχη για ένα μέλλον που αξίζει η Μακεδονία!» ανέφερε ο Μίτσκοσκι.

Η ελληνική κυβέρνηση δεν αντέδρασε καν. Δεν βρήκε ούτε μερικές λέξεις να πει για τη νέα ξεδιάντροπη πρόκληση. Το ΥΠΕΞ ίσως να έχει φύγει ήδη διακοπές, αφού δεν αντιλήφθηκε τι έγινε στα Σκόπια το Σάββατο. Διότι, αν έχει δει τι συνέβη και δεν έχει βγάλει έστω μια ανακοίνωση, τότε θα πρέπει να αναρωτηθούμε αν το υπουργείο Εξωτερικών κάνει τη δουλειά του. Δηλαδή να υπερασπίζεται τη χώρα σε επιθέσεις που δέχεται.

Την ίδια τακτική αφασίας, άλλωστε, ακολουθεί σταθερά η κυβέρνηση και απέναντι στην Τουρκία και απέναντι στην Αλβανία. Συνεπώς, δεν πρόκειται περί σύμπτωσης.

Κανένας Ελληνας πολίτης, είτε ήταν υπέρ των «Πρεσπών» είτε όχι, δεν δέχεται κάθε τυχοδιώκτη πολιτικό των Σκοπίων να κάνει επίδειξη επιθετικής ρητορικής απέναντι στη Μακεδονία. Αν ο Μητσοτάκης και ο Γεραπετρίτης εξυπηρετούν τις Ι.Χ. ατζέντες τους στην εξωτερική πολιτική, θα πρέπει να γνωρίζουν πως από τον ελληνικό λαό δεν πρόκειται ποτέ να γίνει ανεκτό ότι μια ελληνική κυβέρνηση επιτρέπει στον κάθε Μίτσκοσκι, Ερντογάν και Ράμα να χλευάζουν και να απειλούν τη χώρα.

#np2024 #PDM2882

Μοιράστε το άρθρο

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Μετάβαση στο περιεχόμενο