#mazimprosta

Ο επώδυνος αποχωρισμός του Μαργαρίτη Σχοινά

Αρνούμαι να πιστέψω ότι ο επίτροπος της Ελλάδας στην Κομμισσιόν κ. Μαργαρίτης Σχοινάς εξακολουθεί να διαδηλώνει την βεβαιότητά του πως θα παραμείνει στο συγκεκριμένο ευρωπαικό πόστο, επειδή τον διεκδικεί η κυρία Ούρσουλα φον ντερ Λάυεν και στο νέο Κολλέγιο.

Ο κ. Μαργαρίτης γνωρίζει πολύ καλά από πρώτο πλέον χέρι ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν επιθυμεί να ανανεώσει τη θητεία του στις Βρυξέλλες. Πως;

Τις ημέρες που άλλαζαν ανά ώρα τα σχέδια για τον κυβερνητικό ανασχηματισμό, ο κ. Σχοινάς βρισκόταν στην Ελλάδα. Και για την ακρίβεια στον Άγιο Νικόλαο της Κρήτης, συμμετέχοντας στη Διάσκεψη Προέδρων Επιτρόπων Ευρωπαικών Υποθέσεων του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου (Coasc) που έλαβε χώρα υπό την αιγίδα του περιφερειάρχη κ. Σταύρου Αρναουτάκη και του αντιπροέδρου της Βουλής, βουλευτή Λασιθίου κ. Γιάννη Πλακιωτάκη. Ωραίες βαρετές εκδρομές…

Ο κ. Μαργαρίτης εκλήθη εκτάκτως στην Αθήνα για ραντεβού το απόγευμα της Πέμπτης με τον Πρωθυπουργό, δηλαδή την προηγούμενη ημέρα των ανακοινώσεων. Ο επίτροπος πήρε το πρώτο αεροπλάνο από το Ηράκλειο και κατευθύνθηκε χωρίς στάσεις στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η πρόταση που του έγινε χωρίς περιστροφές από τον κ. Μητσοτάκη αφορούσε στο να αναλάβει το υπουργείο Μετανάστευσης στη θέση του κ. Δημήτρη Καιρίδη. Ο επίτροπος μαθαίνω ότι κατέβασε τα μούτρα του για το χαρτοφυλάκιο που του προτάθηκε κάνοντας ακόμη και τον Πίνατ, ο οποίος βρισκόταν σε απόσταση ασφαλείας, να γρυλλίζει διαισθανόμενος την αρνητική ενέργεια του επισκέπτη.

Έδειξε ωστόσο να συμβιβάζεται με την ιδέα της επιστροφής του στην Αθήνα και την προοπτική ανάληψης υπουργείου. Είπε όχι για το Μετανάστευσης και ζήτησε να αναλάβει το υπουργείο Εξωτερικών στη θέση του κ. Γιώργου Γεραπετρίτη. Δεν ξέρω αν θεωρεί βέβαιο ότι ο ΥΠΕΞ θα καταλάβει τη δική του θέση στις Βρυξέλλες και θεώρησε σκόπιμο να γίνει τράμπα στους ρόλους. Ξέρω όμως καλά ότι αυτή τη φορά το «όχι» ακούστηκε από τον κ. Μητσοτάκη και συνοδεύτηκε από ηχητικά εφέ θυμωμένου Πίνατ… Κάπως έτσι ο κ. Μαργαρίτης πήρε το αεροπλάνο της επιστροφής και επέστρεψε στην Κρήτη.

Γλέντησε τον πόνο του

Ο επίτροπος έχοντας καταλάβει ότι κλείνει για εκείνον η πόρτα της Κομμισσιόν αλλά και η πόρτα του υπουργικού συμβουλίου ξέσπασε σε κρητικό γλέντι. Ήπιε, τραγούδησε και κέρασε τον πόνο του με ένα ζειμπέκικο. Σε μία πλατεία του χωριού Φουρνή στον Άγιο χόρεψε σόλο, με τον κ. Γιάννη Πλακιωτάκη να του δίνει το τέμπο με παλαμάκια. Κανονικό support. Ήταν τέτοιος ο καημός του επιτρόπου που αψήφησε ακόμη και τις κάμερες που τον κατέγραφαν να ξορκίζει την οργή του στα τσιμέντα της μικρής πλατείας. Λυπάμαι, αλλά συμβαίνουν και στις καλύτερες οικογένειες.

#np2024 #PDM2882

Μοιράστε το άρθρο

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Μετάβαση στο περιεχόμενο