#mazimprosta

Ο αξέχαστος Χριστόδουλος

Ο αξέχαστος Χριστόδουλος

Σαν σήμερα, τα χαράματα της 28ης Ιανουαρίου 2008, «έφυγε» ο -αγαπητός σε όλους τους ενσυνείδητους Ελληνες- Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Χριστόδουλος. Στο άγγελμα της είδησης της εκδημίας του χάρηκαν μόνο όσοι απεργάζονταν τον εθνικό ακρωτηριασμό μας και την υποταγή του Ελληνισμού στη βαρβαρότητα της παγκοσμιοποίησης.
Ο Χριστόδουλος ήταν μία από τις ενσαρκώσεις του πνεύματος του 1821. Με τον Χριστό και την Ελλάδα στην καρδιά του δεν δίσταζε να συγκρουστεί με τους άρχοντες του κόσμου τούτου για όσα θεωρούσε ιερά και όσια. Πολέμησε εναντίον της αντιχριστιανικής πολιτικής του Σημίτη των Ιμίων και μάζεψε υπογραφές για την προαιρετική αναγραφή του θρησκεύματος στις αστυνομικές ταυτότητες. Αγωνίστηκε για τους νέους, τους εργαζομένους, την παράδοσή μας, μίλησε για την Κύπρο, τη Βόρειο Ηπειρο, τα ελληνικά γράμματά μας. Λόγιος και λαϊκός, πολεμιστής και ειρηνοποιός συνάμα. Αληθινά αναντικατάστατος.
Από τη στιγμή που πέρασε στην αιωνιότητα, δεν έχει σταματήσει ούτε ημέρα να ακούγεται από τα στόματα πολλών η φράση «αν ζούσε ο Χριστόδουλος…». Αλήθεια είναι. Αν ζούσε εκείνος ούτε σε Μνημόνια θα είχαμε μπει ούτε θα είχε πουληθεί η Μακεδονία μας ούτε θα είχαν καταπροδοθεί τα εθνικά θέματά μας.
Σχετικότατο με τα ανωτέρω είναι και το ρεπορτάζ για την αποκάλυψη των WikiLeaks, όπου δημοσιοποιούνταν τηλεγράφημα που εστάλη στο υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ (στις 23 Οκτωβρίου 2007). Το τηλεγράφημα υπέγραφε ο Τόμας Μ. Κάουντριμαν, τότε επιτετραμμένος της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα. Σε αυτό, μεταξύ άλλων, ανέφερε για τον Χριστόδουλο και το Μακεδονικό: «Η εκλογή ενός νέου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος μπορεί να έχει σημαντικές συνέπειες για μια σειρά ζητημάτων, συμπεριλαμβανομένου του ονόματος της Μακεδονίας».
Όποιο ψέμα και συκοφαντία και να έχει εμέσει ο ανθελληνικός και αντιχριστιανικός εσμός εναντίον του Χριστόδουλου, τα γεγονότα είναι αδιαμφισβήτητα: μόνο αυτόν φοβούνταν στην Ελλάδα οι Αμερικανοί και κάθε ισχυρός ξένος και ντόπιος παράγοντας. Τους άλλους τούς θεωρούσαν του χεριού τους.
Οι Έλληνες ποτέ δεν πρόκειται να ξεχάσουν τον Χριστόδουλό τους…

#np2023 #pdm2882

Μοιράστε το άρθρο

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Μετάβαση στο περιεχόμενο