#mazimprosta

Η προέλαση του κακού

Η προέλαση του κακού

Στον καιρό των αντεστραμμένων αξιών, το κακό είναι αξιόπιστο και το καλό δεν πραγματοποιείται. Όσα δεινά έχει υποσχεθεί στην ανθρωπότητα ο Ερντογάν τα έχει διαπράξει και όσα καλά… τάζουν οι δικοί μας ηγέτες μένουν στα χαρτιά.
Ενώ εδώ και καιρό ο πρόεδρος της Τουρκίας έχει ξεδιπλώσει τη νεοοθωμανική του ατζέντα, η ελληνική πολιτική τάξη, ούσα αμήχανη και ανήμπορη να αντιδράσει, επιμένει να διαβάζει την πραγματικότητα με βάση τα ορθοπολιτικά στερεότυπα που αναπαράγουν οι προπαγανδιστικοί μηχανισμοί της. Με λίγα λόγια, έχει πέσει θύμα των ψεμάτων της.
Από την άλλη, η Τουρκία έχει βάλει στα σκαριά την επανασύσταση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Το δύσμορφο παζλ της νεκρανάστασης αυτού του εφιάλτη συμπληρώνεται γοργά – με την πιο πρόσφατη ψηφίδα να είναι η μετατροπή της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη σε τζαμί. Αυτή η απόφαση σχετίζεται με την επιδίωξη του Τούρκου προέδρου να αναθεωρήσει προς όφελος της χώρας του τη Συνθήκη της Λωζάννης. Γι’ αυτό, άλλωστε, η έναρξη της χρήσης του ναού της Αγίας Σοφίας ως τζάμι έγινε στις 24 Ιουλίου – στην επέτειο, δηλαδή, της υπογραφής της συμφωνίας.
Για να γίνει πραγματικότητα αυτή η ανασύσταση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας πρέπει να ολοκληρωθούν διάφορα στάδια. Ενα από αυτά είναι η στρατιωτική επίθεση και στην Κυπριακή Δημοκρατία και στην Ελλάδα. Ο Ελληνισμός πρέπει να είναι έτοιμος ανά πάσα στιγμή για την αναπόφευκτη ένοπλη αντιπαράθεση με την Τουρκία. Φυσικά, δεν πρόκειται να είναι μόνο η Ελλάδα στόχος των τουρκικών επιδιώξεων στην περιοχή.
Οι διακηρύξεις του Ερντογάν για τον ισλαμικό κόσμο, του οποίου θα ηγείται, αναφέρουν ένα εύρος επικρατείας από το Ουζμπεκιστάν και τα Βαλκάνια μέχρι το Αιγαίο, το Ισραήλ, τη Μεσόγειο, τη Βόρεια Αφρική, ακόμα και την Ισπανία, ενώ οι αναρίθμητοι έποικοι που αφελώς θεωρούνται «πρόσφυγες» ήδη αποτελούν το (για την ώρα) άοπλο στράτευμα του Ισλάμ!
Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, οι… λαγοί της «συμμαχίας των προθύμων» προλειαίνουν το έδαφος για υποχωρήσεις και εκχωρήσεις ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων προς την Τουρκία. Δύσκολη εποχή…

#np2023 #pdm2882

Μοιράστε το άρθρο

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Μετάβαση στο περιεχόμενο