#mazimprosta

Η ξεθωριασμένη Ευρωπαϊκή Ένωση

Από την Ουκρανία μέχρι τη Μέση Ανατολή, και από εκεί, στις Ηνωμένες Πολιτείες, στην Κίνα, παντού στον πλανήτη.

Η Ενωμένη Ευρώπη, σε επίπεδο πολιτικής ηγεσίας, παρακολουθεί άβουλη, ανήμπορη και αμέριμνη τις δραματικές διεθνείς εξελίξεις, που επηρεάζουν καθοριστικά τις ζωές των πολιτών της. Επιδεινώνοντας την ποιότητα της καθημερινότητάς τους.

Στο ουκρανικό μέτωπο, η… κακόγουστη παράσταση συνεχίζεται και περιπλέκεται. Στη Μέση Ανατολή, η ανάφλεξη προκαλεί διαρκή ανασφάλεια. Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, οι πολιτικές ισορροπίες στις Ηνωμένες Πολιτείες μεταβάλλονται. Και η Κίνα διεκδικεί διαρκώς περισσότερο ζωτικό χώρο διεθνούς παρέμβασης.

Η πολιτική ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η ξεθωριασμένη γραφειοκρατία των Βρυξελλών, όπως εκφράζεται στο πρόσωπο της άχρωμης, τοξικής και υπό διεύρυνση για σκάνδαλα Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, αποδεικνύεται εκ νέου κατώτερη των περιστάσεων.

Κανένας δεν υπολογίζει σοβαρά αυτή την Ευρώπη. Και αυτή είναι η ιστορική ήττα των ιδεών του δυτικού πολιτισμού, που αποσυναρμολόγηθηκαν στην εποχή της “παιδικής χαράς” των Βρυξέλλων, όπως εύστοχα είχε διαπιστώσει η “Monde”, πριν από μια δεκαετία.

#np2024 #PDM2882

Μοιράστε το άρθρο

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Μετάβαση στο περιεχόμενο