#mazimprosta

ΗΠΑ: Το μέλλον των Δημοκρατικών…

Η χρήσιμη αναλώσιμη, όπως περιγράφεται παρασκηνιακά η Κάμαλα Χάρις, η οποία “θυσιάζεται” σε αυτές τις εκλογές, ώστε να μην καούν πρόωρα τα μεγάλα αστέρια των Δημοκρατικών, όπως ο Κυβερνήτης της Καλιφόρνια Γκάβιν Νιούσομ και ο Υπουργός Μεταφορών Πιτ Μπούτετζετζ, δεν μπορεί φυσικά να εκφράσει το μέλλον.

Όσο κι αν το… παλεύει το “βαθύ κράτος” του κόμματος του Τόμας Τζέφερσον, στην ιστορική μάχη για την αποτροπή της επιστροφής του Ντόναλντ Τραμπ στο Οβάλ Γραφείο.

Την πρώτη ημέρα του Συνεδρίου των Δημοκρατικών στο Σικάγο, εκείνη που έκλεψε την παράσταση ήταν η Αλεξάντρια Οκάζιο-Κορτέζ. Η νεαρή Βουλευτής της Νέας Υόρκης, που εδώ και αρκετά χρόνια παραμένει το δημοφιλέστερο στέλεχος των Δημοκρατικών στις κοινωνικές ομάδες που… μετράει.

Η νεαρή Αλεξάντρια εκφώνησε μια παθιασμένη ομιλία που ξεσήκωσε το κοινό, περισσότερο από ό, τι κατάφεραν ο Τζο Μπάιντεν, η Κάμαλα Χάρις και η Χίλαρι Κλίντον. Το ενδιαφέρον ωστόσο εστιάστηκε στην “ωρίμανσή” της. Έδειξε να ευθυγραμμίζει τον λόγο της, να αποφεύγει τις πολλές… εξάρσεις και να ενσωματώνει συστημικά στοιχεία.

Σαν έτοιμη από καιρό, για ένα μέλλον που την παρακολουθεί με ενδιαφέρον.

#np2024 #PDM2882

Μοιράστε το άρθρο

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Μετάβαση στο περιεχόμενο