#mazimprosta

ΗΠΑ: Κάμαλα-Το μοιραίο λάθος!

Στο πρόσωπο του χαρισματικού Κυβερνήτη της Πενσιλβάνια Τζος Σαπίρο, οι Ρεπουμπλικανοί έβλεπαν τον άνθρωπο που θα μπορούσε να ανατρέψει τις ισορροπίες στη μάχη για την Προεδρία των ΗΠΑ.

Εφόσον η Κάμαλα Χάρις τον επέλεγε ως υποψήφιο Αντιπρόεδρό της, θα επένδυε στο προφίλ του για να ανατρέψει τα δεδομένα στις Μεσοδυτικές Πολιτείες-κλειδιά, που θα κρίνουν τη μάχη για την Προεδρία στο Κολλέγιο των Εκλεκτόρων. Το Μίσιγκαν, το Ουισκόνσιν, και φυσικά την ίδια την Πενσιλβάνια.

Επιπροσθέτως, χάρη στη στενή σχέση του με το Ισραήλ, ο Σαπίρο θα μπορούσε να προκαλέσει ουσιαστική ρωγμή στη στήριξη του εβραϊκού λόμπι, που κατά πλειοψηφία απολαμβάνει σήμερα ο Ντόναλντ Τραμπ, και έτσι να προκαλέσει πρόσθετη… αναστάτωση στην προεκλογική μάχη.

Η αγωνία των Ρεπουμπλικανών τελείωσε το μεσημέρι της Τρίτης, όταν η Κάμαλα Χάρις ανακοίνωσε ότι επέλεξε ως υποψήφιο Αντιπρόεδρό της τον Κυβερνήτη της Μινεζότα Τιμ Ουόλς. Και αντικαταστάθηκε από… χαμόγελα.

Ο Ουόλς ανήκει στην αριστερή πτέρυγα του Δημοκρατικού Κόμματος, πολύ δύσκολα θα καταφέρει να συγκινήσει τους κεντρογενείς ψηφοφόρους, και η παρέμβασή του στις Πολιτείες του “Γαλάζιου Τείχους”, Πενσιλβάνια, Μίσιγκαν και Ουισκόνσιν, δεν εκτιμάται ότι μπορεί να είναι αντίστοιχη με εκείνη που θα είχε ο Τζος Σαπίρο.

Η επιλογή Ουόλς καταγράφεται ήδη ως στρατηγικό λάθος της Κάμαλα Χάρις, και υποχώρηση έναντι της “προοδευτικής” πτέρυγας των Δημοκρατικών. Περισσότερο ωστόσο επιβεβαιώνει τη μεγάλη ανασφάλειά της. Ο Τζος Σαπίρο δίπλα της, θα την είχε επισκιάσει. Και αυτό δεν… χωνεύεται εύκολα. Έτσι, υπέπεσε σε ένα πολιτικό και στρατηγικό αυτογκόλ, που ενδεχομένως αποβεί μοιραίο…

#np2024 #PDM2882

Μοιράστε το άρθρο

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Μετάβαση στο περιεχόμενο