#mazimprosta

ΗΠΑ: Η Ιστορία έγραψε…

Ένας Κένεντι στηρίζει έναν Ρεπουμπλικανό. Ο πολιτικός κληρονόμος του Κάμελοτ, στο πλευρό ενός επιχειρηματία που δεσμεύεται να… ροκανίσει το σύστημα από μέσα.

Πάνω από όλα όμως, η αλλαγή ισορροπιών στις Πολιτείες-κλειδιά που χαρίζουν την Προεδρία των ΗΠΑ μέσω του Κολλεγίου των Εκλεκτόρων.

Ο Ρόμπερτ Κένεντι τζούνιορ αποσύρθηκε από την κούρσα των προεδρικών εκλογών, την κατάλληλη στιγμή, την επομένη της ολοκλήρωσης των εργασιών του Δημοκρατικού Κόμματος, για να θρυμματίσει τις εντυπώσεις υπέρ της Κάμαλα Χάρις.

Ο γιος του Ρόμπερτ Κένεντι στηλιτεύει την πολιτική “γύμνια” της εν ενεργεία Αντιπροέδρου των ΗΠΑ, το… κρυφτούλι της από τα ΜΜΕ, ώστε να μην δεχθεί δύσκολες ερωτήσεις που θα αποκάλυπταν την πολιτική ρηχότητα των θέσεών της, και την εκστρατεία του “βαθέως κράτους” των Δημοκρατικών να την επιβάλλει με… απευθείας ανάθεση.

Η Πενσιλβάνια, η Αριζόνα, η Νεβάδα, η Τζόρτζια, “γέρνουν” πλέον υπέρ του Ντόναλντ Τραμπ, καθώς ο Ρόμπερτ Κένεντι τζούνιορ διατηρεί συμπαγή εκλογική βάση στις συγκεκριμένες Πολιτείες-κλειδιά, η μάχη στις οποίες, όπως και στο Μίσιγκαν και το Ουισκόνσιν, θα κρίνει τη συγκρότηση προεδρικής πλειοψηφίας στο Κολλέγιο των Εκλεκτόρων.

Στην Αριζόνα, στην προεκλογική συγκέντρωση του Ντόναλντ Τραμπ, όταν ο Ρόμπερτ Κένεντι ανέβηκε στην εξέδρα και του έσφιξε το χέρι, ζήσαμε την Ιστορία σε ενεστώτα χρόνο…

Όπως είχε ο Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι, σε ομιλία που είχε γράψει ο αδελφός του Ρόμπερτ, πατέρας του Ρόμπερτ Κένεντι τζούνιορ… “Μην ρωτάς τι μπορεί να κάνει η χώρα σου για σένα. Ρώτα τι μπορείς να κάνεις εσύ για τη χώρα σου”…

#np2024 #PDM2882

Μοιράστε το άρθρο

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Μετάβαση στο περιεχόμενο