#mazimprosta

Ευρωεκλογές: Όχι στην αποχή

To σύνδρομο του Κώστα Μπακογιάννη χτυπά το τελευταίο διάστημα το Μέγαρο Μαξίμου. Αιτία οι δημοσκοπήσεις αλλά και τα μηνύματα που φτάνουν από την κομματική βάση, κυρίως μετά την ψήφιση του ν/σ για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών για “τιμωρητική ψήφο” προς τη ΝΔ στις ευρωεκλογές, που αυτή τη φορά φαίνεται ότι θα έχει ονοματεπώνυμο: Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών φαίνεται να είναι το κορυφαίο θέμα για μεγάλο τμήμα των ψηφοφόρων της ΝΔ που οδηγούνται σε “τιμωρητική ψήφο” προς τη ΝΔ και τον πρωθυπουργό, με κατεύθυνση, κυρίως, προς τα κόμματα που βρίσκονται δεξιότερα του κυβερνώντος. Ωστόσο, μια σειρά ακόμη θέματα όπως είναι η ακρίβεια, τα Τέμπη και τα email της  Α. Μισέλ Ασημακοπούλου ενισχύουν την αποσυσπείρωση της ΝΔ τόσο προς τα δεξιά όσο και προς, κυρίως, την αποχή. Αυτή η τελευταία επιλογή δεν είναι μεν η χειρότερη για τη ΝΔ που μετά βεβαιότητας θα είναι πρώτο κόμμα, καθώς, όπως για παράδειγμα έγινε στην Περιφερειακές εκλογές στην Αττική, βοήθησε τα μάλα τον Ν. Χαρδαλιά να εκλεγεί από τον α΄ γύρο, ωστόσο πάλι θα αποτελέσει μήνυμα προς την κυβέρνηση.

Το 3 και το 2

Πάντως, μια εξέλιξη ανάλογη με αυτή του Ν. Χαρδαλιά αποτελεί σίγουρα το καλύτερο δυνατό σενάριο για την κυβέρνηση, καθώς αυτό σημαίνει ότι η μεγάλη αποχή θα μειώσει το μέτρο και η ΝΔ θα έχει ποσοστό με μπροστά το 3, και άρα θα βγει από μια δύσκολη εκλογική μάχη ελεγχόμενες απώλειες. Ωστόσο μια εξέλιξη ανάλογη με αυτή του Κ. Μπακογιάννη στο Δήμο Αθηναίων που παρά την μεγάλη αποχή, δεν κατάφερε να εκλεγεί από τον α΄ γύρο, με αποτέλεσμα να ηττηθεί κατά κράτος στον β΄ από τον παντελώς άγνωστο Χ. Δούκα, θα σημαίνει ένα ποσοστό με μπροστά το 2, άρα τεράστια προβλήματα για τον ίδιο τον Κυρ. Μητσοτάκη. Προβλήματα που, μετά βεβαιότητας, θα ξεκινήσουν από το εσωτερικό της ΝΔ με αμφισβήτηση προς το πρόσωπό του, την ώρα, μάλιστα, που έχουν δει το φως της δημοσιότητας  σενάρια για την μετακίνησή του σε ευρωπαϊκό αξίωμα μετά τις ευρωεκλογές. Και, βεβαίως, θα συνεχιστούν και θα γιγαντωθούν, αν τα δύο βασικά κόμματα της αντιπολίτευσης, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ καταφέρουν να έχουν ποσοστά, που το άθροισμά τους θα ξεπερνά αυτό της ΝΔ.

Και μπορεί αυτή τη στιγμή να μην υπάρχει κάποιος… Δούκας που να αμφισβητεί τον Μητσοτάκη (σ.σ. αν και κανείς δεν γνωρίζει τι μπορεί να προκύψει στις ευρωεκλογές), αλλά, καθώς κα8ι η πολιτική, όπως και η φύση, απεχθάνεται τα κενά, είναι θέμα χρόνου να βρεθεί.

#np2024 #PDM2882

Μοιράστε το άρθρο

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Μετάβαση στο περιεχόμενο