#mazimprosta

Βουλευτές «διαφωνούν» και διαρκώς συμπράττουν

Είναι εύκολο να χάσει κάποιος τον λογαριασμό αν προσπαθήσει να καταμετρήσει τις συγκαλύψεις ανομημάτων, τις ύποπτες μεθοδεύσεις, τις αδιαφανείς πρακτικές και τα πολιτικά εγκλήματα που έχει διαπράξει η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Σε όλα αυτά, όμως, είχε ως πολύτιμους συμμάχους τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, οι οποίοι ψηφίζουν και σιωπούν και -πάντοτε ανεπισήμως και κατ’ ιδίαν- εκφράζουν τις αντιρρήσεις τους για όσες αθλιότητες εγκρίνουν στη Βουλή.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα των προαναφερθέντων είναι και το νομοσχέδιο-τερατούργημα για την «αναδιάρθρωση» του «πόθεν έσχες». Η «δημοκρατία» έγραψε σε πρωτοσέλιδο άρθρο της ότι η κυβέρνηση «επιχειρεί να περάσει εν κρυπτώ και χωρίς πολλές πολλές αντιδράσεις το νομοσχέδιο με το οποίο επιχειρείται η αποδυνάμωση της Αρχής Ξεπλύματος Μαύρου Χρήματος, αλλά και άλλων ελεγκτικών μηχανισμών, που δεν θα μπορούν, ακόμα και εάν έχουν ενδείξεις κακουργημάτων, να κάνουν ελέγχους, καθώς, εάν ο έλεγχος γίνει ακόμα και μία ημέρα μετά την παρέλευση πενταετίας, θα έχουν καταστραφεί τα δεδομένα. Την ίδια ώρα, με άλλη προκλητική διάταξη του ίδιου νομοσχεδίου προβλέπεται ότι θα διαγράφονται τα δεδομένα των δηλώσεων “πόθεν έσχες”, πέντε χρόνια μετά τη λήξη του έτους υποβολής, για λόγους προσωπικών δεδομένων». Το κόλπο για το κουκούλωμα είναι τα… προσωπικά δεδομένα. Δηλαδή, τα προσωπικά δεδομένα των υπόπτων για κακούργημα υπερισχύουν του δημόσιου συμφέροντος».

Από τη στιγμή που κυκλοφόρησε η είδηση, αρκετοί βουλευτές της πλειοψηφίας εκφράζουν -πάντοτε off the record- τη διαφωνία τους για τα συγκεκριμένα άρθρα του νομοσχεδίου, δηλώνουν την οργή τους για το γεγονός ότι δεν ενημερώθηκαν εγκαίρως και ορισμένοι εξ αυτών εκτιμούν ότι τέτοιου είδους γκρίζες πρακτικές απομακρύνουν τον λαό από το κόμμα. Ολα τούτα δεν έχουν το παραμικρό νόημα αν δεν συνοδεύονται από πράξεις – και πράξη διαφοροποίησης στην πολιτική είναι η καταψήφιση του νομοσχεδίου με το οποίο διαφωνεί ο βουλευτής και η εξήγηση της στάσης του στους ψηφοφόρους.

Ο λαός δεν μπορεί να αποδεχτεί την αναξιοπρεπή και γλοιώδη συμπεριφορά όσων ψηφίζουν αθλιότητες γκρινιάζοντας…

#np2024 #PDM2882

Μοιράστε το άρθρο

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Μετάβαση στο περιεχόμενο