#mazimprosta

ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Η ΝΙΚΗ επί του θανάτου είναι δωρεά του Υιού του Θεού στους ανθρώπους. Δίχως τα πάθη του Θεανθρώπου πάνω στη Γη, την ταπείνωση και το σταυρικό μαρτύριό του αυτό δεν θα είχε γίνει εφικτό. Πρώτα κατέβηκε ο Χριστός στον Αδη και έπειτα αναστήθηκε, για να λυτρώσει το είδος μας από τα δεσμά του. Κι είναι στ’ αλήθεια νίκη να γνωρίζουμε ότι είναι μπορετό το φαινομενικά ακατόρθωτο.

Για να νικηθεί αυτή η αδυσώπητη σταθερά της απώλειας, που συνοδεύει και καταθλίβει το είδος μας από τις πρώτες του στιγμές επί Γης μέχρι σήμερα, απαιτείται η συνδρομή και η ισχύς του Κυρίου -κι αυτήν δεν έχουμε πάρα να τη ζητήσουμε και να δείξουμε ότι είμαστε έτοιμοι και άξιοι να τη δεχτούμε. Τη συνταγή τη γνωρίζουμε και είναι γραμμένη από το Α μέχρι το Ω της στην Αγία Γραφή.

Δεν απαιτείται ιδιαίτερη κατάρτιση, κατοχή πανεπιστημιακού τίτλου ή μεγάλη πνευματική προσπάθεια για να κατανοήσει κάποιος ότι πρέπει να ακολουθεί τον δρόμο του Χριστού, που είναι εκείνος της αγάπης, της μετάνοιας, της ταπεινότητας, της αλληλεγγύης, της κατανόησης και της συγχώρεσης για να ξεφύγει από τον θανάσιμο εναγκαλισμό με τη φθορά. Μόνο ειλικρίνεια χρειάζεται και εφαρμογή του Θείου Λόγου στην καθημερινότητά μας. Η αρετή είναι προσβάσιμη σε όλους, ανεξαρτήτως οικονομικής κατάστασης και κοινωνικής προέλευσης.

Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ είναι εφικτός στόχος τόσο για τα πρόσωπα όσο και για τα σύνολα. Κι η Πατρίδα μας η Ελλάδα μπορεί να εγερθεί από τον επιμενείδιο ύπνο της, που οδηγεί σε βέβαιο θάνατο. Το έχει πράξει στο παρελθόν και επιβάλλεται να το κάνει και σε αυτήν τη δύσκολη συγκυρία. Εθνική ανάταση και ανάσταση είναι η διατήρηση και ανάδειξη των παραδοσιακών αξιών, οι οποίες μας κράτησαν ζωντανούς, ως εθνικό σύνολο και πρόταση πολιτισμού, επί χιλιετίες. Η ευσέβεια και η πίστη στον Θεό, η καλλιέργεια της γλώσσας, ο σεβασμός στα εθνικά σύμβολα και η ανάδειξη θετικών προτύπων για τη νεολαία μας είναι πυλώνες του ελληνικού οικοδομήματος που πρέπει να φροντίζουμε ώστε να μένουν άθικτοι, ισχυροί, ακλόνητοι.

ΜΕ ΤΗΝ επαναφορά των παραδοσιακών αξιών στη ζωή μας είναι βέβαιο ότι θα τονωθεί η κοινωνική συνοχή, θα ισχυροποιηθεί ο θεσμός της οικογένειας και θα αντιστραφεί η τάση της πληθυσμιακής συρρίκνωσης, που αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους κινδύνους για το έθνος μας.

ΕΠΕΙΔΗ η ελπίδα δεν μπορεί να βασιστεί στην παρακμάζουσα και ξενόδουλη πολιτική τάξη, στην υποταγμένη στην παγκοσμιοποίηση πνευματική ελίτ και τη σήπουσα οικονομική ολιγαρχία, το βάρος της ευθύνης πέφτει στους ώμους των πολλών. Ο λαός έχει τις δυνάμεις να αναστήσει την πατρίδα. Και θα το κάνει.

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!

#np2023 #pdm2882

Μοιράστε το άρθρο

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Μετάβαση στο περιεχόμενο