#mazimprosta

Το τέλος του Μενέντεζ

Χειρότερα δεν γίνεται. Ή μήπως γίνεται; Η αμερικανική Δικαιοσύνη φέρνει ακόμη πιο κοντά το τέλος της πολιτικής σταδιοδρομίας του Ρόμπερτ Μενέντεζ, καθώς στην ποινική δίωξη που του έχει ασκηθεί, με την κατηγορία της διαφθοράς, προστέθηκε συμπληρωματικό κατηγορητήριο, που του αποδίδει ρόλο “ξένου πράκτορα”.

Σύμφωνα με τη συμπληρωματική ποινική δίωξη που ασκήθηκε στον φιλέλληνα Γερουσιαστή, οι Αμερικανοί εισαγγελείς έχουν συλλέξει στοιχεία για “συνωμοσία” του Μενέντεζ προκειμένου να εξυπηρετήσει αιγυπτιακά συμφέροντα, την περίοδο που ήταν πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας.

Η άσκηση συμπληρωματικής ποινικής δίωξης σε βάρος του Μπομπ Μενέντεζ, επιτείνει το βαρύ κλίμα για τον Γερουσιαστή του Νιού Τζέρσεϊ. Ο Λευκός Οίκος έχει πάρει αποστάσεις ασφαλείας, χωρίς να τον υπερασπιστεί, σχεδόν όλοι οι Δημοκρατικοί Γερουσιαστές του έχουν ζητήσει να παραιτηθεί από το Κογκρέσο, η ηγεσία του Δημοκρατικού Κόμματος του ασκεί παρασκηνιακά έντονη πίεση για να παραδώσει την έδρα του και να περιορίσει έτσι την πολιτική ζημιά που υφίσταται το κόμμα του Τόμας Τζέφερσον, ενώ στο Νιού Τζέρσεϊ ήδη έχουν ξεκινήσει προεκλογική εκστρατεία οι υποψήφιοι να τον αντικαταστήσουν, και στις δημοσκοπήσεις για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος, ο Ρόμπερτ Μενέντεζ εμφανίζεται να συγκεντρώνει μόλις 5%.

Οι δραματικές εξελίξεις με την υπόθεση Μενέντεζ, τον έχουν μετατρέψει πλέον σε “καμμένο χαρτί” για τον Ελληνισμό, καθώς στα αμερικανικά ΜΜΕ παρουσιάζεται ως… συνώνυμο της διαφθοράς.

#np2023 #PDM2882

Μοιράστε το άρθρο

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Μετάβαση στο περιεχόμενο