#mazimprosta

Σαν Σήμερα…

● Σαν σήμερα το 1848 δημοσιεύτηκε ο οδηγός για την αποτελεσματικότερη δίαιτα όλων των εποχών: το «Κομμουνιστικό Μανιφέστο». Οι διαιτολόγοι που επινόησαν τη μέθοδο ήταν ο Καρλ Μαρξ και ο Φρίντριχ Ενγκελς.

● Από την ημέρα που δημοσιεύτηκε μέχρι τις ημέρες μας, εκατοντάδες εκατομμύρια άνθρωποι εφήρμοσαν τις συμβουλές του με εκπληκτικά αποτελέσματα: αδυνάτισαν μέχρι πλήρους εξαΰλωσης.

● «Η μισή Κύπρος είναι ήδη τουρκική». Δεν το είπε ο Ερντογάν. Δεν το είπε ο Μπαχτσελί των Γκρίζων Λύκων. Δεν το είπε Τούρκος στρατηγός, πτέραρχος, ναύαρχος. Το είπε ο υπουργός Ναυτιλίας Χρήστος Στυλιανίδης, που είναι Ελληνας της Κύπρου! Η κατάπτυστη δήλωσή του προκάλεσε σάλο και προσπάθησε να τα μαζέψει, ανακοινώνοντας πως «ήταν στα εισαγωγικά» η φράση του. Ντρέπεται και η ντροπή η ίδια…

● Πολλοί Αθηναίοι χειροκρότησαν τους αγρότες όταν εμφανίστηκαν τα τρακτέρ στο κέντρο της πόλης. Να είναι οι εξατμίσεις από τα αγροτικά οχήματα που σχηματίζουν τα μαύρα σύννεφα πάνω από την κυβέρνηση Μητσοτάκη ή κάτι άλλο;

● Σαν σήμερα το 1985 οι τρομοκράτες της 17Ν δολοφόνησαν τον Νίκο Μομφεράτο, εκδότη της εφημερίδας «Απογευματινή», και τον οδηγό του Παναγιώτη Ρουσέτη.

● Μια από τις «κατηγορίες» που απήγγειλε το «ανταρτοδικείο» της 17Ν ήταν ότι η «Απογευματινή» δημοσίευε φωτό με ημίγυμνες!

● Έγραφε η προκήρυξη που αναπαρήγαγαν με ενθουσιασμό οι οπαδοί της οργάνωσης: «Η εφημερίδα αυτή, εκτός από τα παραπάνω και τον γενικότερο αποπροσανατολισμό, είναι γνωστή στο πανελλήνιο για τις ιδιαίτερες επιδόσεις της στην προσπάθεια συστηματικής αποβλάκωσης και αποχαύνωσης των πιο καθυστερημένων τμημάτων του λαού, προβάλλοντας τα διάφορα αισθηματικά σκάνδαλα, τις ημίγυμνες, καλλιεργώντας τα πιο χυδαία και χαμηλά ένστικτά του».

● Ακόμα ένα σημείο της προκήρυξης αναφέρει ότι ο Μομφεράτος μπορούσε να «περάσει γραμμή» σ’ ολόκληρο τον Τύπο επειδή ήταν πρόεδρος της Ενωσης Ιδιοκτητών Ημερήσιου Τύπου: «Εκδότης και κύριος μέτοχος της Α ο φασίστας Μομφεράτος, υπουργός της χούντας, που έγινε ιδιοκτήτης της Α με χρήματα της CIA.

● »Με τη μεγάλη δύναμη που διαθέτει σαν πρόεδρος της Ενωσης Ιδιοκτητών Ημερήσιου Τύπου, περνάει τα διάφορα ξένα εμπιστευτικά κι απόρρητα έντυπα του δυτικού ιμπεριαλισμού και στους άλλους ιδιοκτήτες. Κι έτσι ρίχνει τη γραμμή σε όλο τον Τύπο για όλα τα θεμελιώδη ζητήματα από την αγορά του αιώνα, τις προβληματικές και την εκλογή του Καραμανλή μέχρι την “τρομοκρατία”».

● Είναι ηλίου φαεινότερον ότι όλα τα παραπάνω είναι για τα πανηγύρια. Προφάσεις εν αμαρτίαις. Οσα κι αν λένε τα κείμενα (ιστορικών αναλύσεων, διατριβών, άρθρων, προκηρύξεων τρομοκρατικών οργανώσεων κ.ά.) ποτέ δεν πρέπει να ξεχνάμε τα γεγονότα και τις συνέπειές τους. Μην αφήνουμε από τα μάτια μας το μεγάλο για χάρη του μικρού.

● Η Δεξιά στην Ελλάδα είχε δύο βασικούς δημοσιογραφικούς πυλώνες. Τη «Βραδυνή» και την «Απογευματινή». Στις αρχές της δεκαετίας του ‘80, σε καθημερινή βάση πωλούσαν και οι δύο μαζί περισσότερα από 200.000 φύλλα!

● Φυσικά, η απήχηση που είχε η παραδοσιακή «γραμμή» αυτών των εφημερίδων στα εθνικά, κοινωνικά, οικονομικά και εργασιακά θέματα αποτελούσε εμπόδιo για το καθεστώς της παρακμής που έπρεπε πάση θυσία να επιβληθεί στην Ελλάδα.

● Γι’ αυτό δολοφονήθηκαv και ο Τζώρτζης Αθανασιάδης της «Βραδυνής» και ο Νίκος Μομφεράτος της «Απογευματινής» από τους πιστολάδες, που δήλωναν ότι ήταν «κοινωνικοί αγωνιστές» και «ιδεολόγοι»…

● Ήταν ζήτημα εξουσίας και επιβολής καθεστώτος το κίνητρο των δολοφονιών των σημαντικότερων δεξιών εκδοτών.

#np2024 #PDM2882

Μοιράστε το άρθρο

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Μετάβαση στο περιεχόμενο