#mazimprosta

Μάκης Βορίδης

Πριν από μια δεκαετία… και κάτι, ποιός θα μπορούσε να πιστέψει ότι ο Μάκης Βορίδης θα είχε τόσο κεντρικό ρόλο στο κεντρικό σύστημα εξουσίας της χώρας. Ούτε ο ίδιος…

Προερχόμενος εκ μεταγραφής από τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό, σε μια Νέα Δημοκρατία που, υπό την ηγεσία του Αντώνη Σαμαρά είχε χάσει περίπου το 1/3 της κοινωνικής βάσης της, σε σχέση με τις εκλογές που έχασε ο Κώστας Καραμανλής το 2009, ο Μάκης Βορίδης έχτισε βήμα-βήμα την εδραίωσή του στο “σύστημα”.

Το 2015, στη μάχη ηγεσίας για τη διαδοχή του Αντώνη Σαμαρά στη Νέα Δημοκρατία, συντάχθηκε με τον Απόστολο Τζιτζικώστα. Αν ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας είχε κερδίσει, ο Μάκης Βορίδης θα ήταν ο… υπαρχηγός και αντ’ αυτού εντός Κοινοβουλίου, από τη στιγμή που ο Απόστολος Τζιτζικώστας ήταν… Κασσελάκης, δεν είχε δηλαδή εκλεγεί βουλευτής. Και εύλογα μπορούσε να προδικάσει κανείς ότι θα ενίσχυε περαιτέρω τη θέση του στο νέο imperium της Κεντροδεξιάς.

Η υποψηφιότητα Τζιτζικώστα ναυάγησε, στον δεύτερο γύρο ο Μάκης Βορίδης συντάχθηκε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, και η στήριξή του ήταν καθοριστική, σε μια μάχη που κρίθηκε οριακά, με 52%-48% απέναντι στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Η συνέχεια ήταν… μόνο μπροστά και ψηλότερα. Για να φτάσει σήμερα ο Μάκης Βορίδης να είναι το Νο2 της μητέρας-παράταξης της Κεντροδεξιάς, και ο εμφανώς πληρέστερος πολιτικός της γενιάς του.

Στην κορυφή της εξουσίας. Σε μια οριακή συγκυρία, με την κοινωνία να φλερτάρει με τα… πολύ δεξιά και την αντισυστημική ψήφο. Ο Μάκης Βορίδης ως σημείο αναφοράς. Στις ευρωεκλογές θα κριθεί και το δικό του αποτύπωμα.

#np2024 #PDM2882

Μοιράστε το άρθρο

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Μετάβαση στο περιεχόμενο